У просторијама Амбасаде БиХ у Лондону одржан је пријем на којем је промовисана недавно основана Британско-Босанскохерцеговачка привредна комора (ББХЦЦ).

Ову непрофитну организацију основале су Лилијан Сулејмановић и Амела Карајбић, припаднице бх. дијаспоре у Великој Британији, које су у овај пројекат уложиле своје велико искуство у међународном пословању, и за шта су добиле велику подршку Амбасаде УК у БиХ као и Амбасаде БиХ у Лондону.

Скупу су се обратили амбасадор БиХ у Лондону, Вања Филиповић; Мартин Викерс, специјални трговински изасланик Владе Уједињеног Краљевства за земље Западног Балкана (уједно и члан ББХЦЦ Савјетодавног одбора) и Лилијан Сулејмановић, иницијатор и један од оснивача Удружења ББХЦЦ.

“Амбасадор Филиповић, у својству амбасадора али и као почасни предсједник ББХЦЦ, у свом обраћању присутнима нагласио је одличне билатералне односе и сарадњу између двије земље, али и велике могућности унапрјеђења ових релација на пољу трговине и инвестиција. Такође се захвалио на подршци извршне и законодавне власти у Великој Британији овом пројекту великог потенцијала”, наводе из Амбасаде БиХ у Лондону.

Промоцији су присуствовали баронеса Д’Соза, претходно предсједавајућа Дома лордова и чланица Извршног одбора БГИПУ-а (Британске групе Интер-парламентарне Уније), и парламентарна заступница; Алиша Кернс, предсједавајућа Свепартијске парламентарне групе за БиХ те представници компанија које су ББХЦЦ патрони-чланови представници других трговинских комора које дјелују у УК, као и остали чланови, партнери и пријатељи удружења.

Преузето: клиx.ба