Захваљујући иницијативи Друштва босанскохерцеговачких писаца, преводилаца и библиотекара у Шведској, које је основано 2018.године, и њиховој чланици Милени Рудеж, пјесникињи и преводитељки, Сарајки, настањеној у Копенхагену, у децембру 2019.године у овом граду ће се одржати два значајна књижевна скупа на којима ће бити представљена босанскохерцеговачка књижевност. Скупови ће се одржати у петак 13. децембра 2019. у 19х у Данском удружењу писаца.

У „Nørrebro“ библиотеци ће 14.12. бити презентована између осталих књига о босанскохерцеговачкој књижевној дијаспори у Скандинавији др. Изета Муратспахића, роман Жарка Миленића “Први у граду” и пјесничка збирка “Којештарије” Томислава Чале.

Ради се о два различита програма, први пјеснички 13. Децембра заједно са данским пјесницима – суорганизатор је Лирска група Данског удружења писаца, а други 14. децембра са фокусом на нове књиге бх. писаца.

Аранжман 13. децембра је најављен и на сајту Данског удружења писаца:

https://danskforfatterforening.dk/events/ordenes-melodi-digtoplaesning-paa-flere-sprog/

Позвани су представници Амбасаде БиХ у Копенхагену да присуствују овом догађају као и сви заинтересовани грађани БиХ настањени у Данској.