Спољнотрговинска комора Босне и Херцеговине у сарадњи са организацијом и-дијаспора, у оквиру пројекта и-платформа/Дијаспора за развој Босне и Херцеговине, успјешно је реализовала вебинар на тему „Artificial Intelligence/Умјетна интелигенција – увод и дискусија“.

Др.сци. Елма Ковачевић-Бајтал, директорка Института за едукацију, казала је да је Комора од самог почетка  проглашења  пандемије корона вируса, морала прилагодити начин комуникације са својим чланицама и партнерима, а у циљу наставка пружање адекватне подпоре.

Нови начин комуникације подразумијевао је стручну оспособљеност како запосленика Коморе тако и њених чланица. У томе се успјело захваљујући и изврсној сарадњи са Николом Бурићем, представником организације и-дијаспора/Дијаспора за развој, уз чију подршку је организован и овај, четврти заједнички вебинар. Наиме, већ почетком априла мјесеца, захваљујући стручној подршци и иницијативи Бурића, организована је прва онлан едукација на тему „Како користити онлан алате – Зоом”. Оспособљеност властитих кадрова била је предуслов за организиране више од 30 вебинара, које је похађало више од 1300 полазника у периоду април-јун текуће године.

Вебинар „Artificial Intelligence/Умјетна интелигенција – увод и дискусија“ похађало је више од 40 полазника, а предавач  је био Омер Мујановић, виши извршни директор за Њемачку и Швајцарску у компанији Нокиа, који је одржао презентацију и дао одговоре на бројна питања полазника.

У оквиру вебинара су презентоване сљедеће теме: Шта је то умјетна интелигенција?; Deep Learning, Утјецај на живот појединца, AI трендови  2020. године.

Модератор вебинара  био је Никола Бурић, представник организације и-дијаспора.

 

Преузето: Спољнотрговинска комора БиХ