Слика преузета: The Metropolitan Museum of Art, New York

У оквиру редовног онлajн програма “Balcony Bar From Home- ETHEL and Friends” Метрополитeн музеја у Њујорку композиторка Свјетлана Буквић ће први пут представити композиције:

“City Freaky” by Svjetlana Bukvich, featuring Samille Niambi Steed; “Graves” by Svjetlana Bukvich, featuring Philip Hamilton; “Once You Are Not A Stranger” by Svjetlana Bukvich, featuring ETHEL

Видео можете пратити на овом линку: хттпс://www.фацебоок.цом/135988653127302/постс/3268374026555400/?д=н

Свјетлана Буквић  недавно је представила свој нови албум “Extension”, који је припремала нешто више од три године. Према ријечима америчких критичара, њен нови материјал људима даје наду у тешком периоду.

Свјетлана је професорица на њујоршком универзитету, гдје предаје музички бизнис, електронску музику и композицију, и звук за филм. Годинама је предавала на NYU, једном од најбољих универзитета на свијету, гдје је имала прилику научити како бити професор, али и помоћи младим људима.

Наступала је са својим продукцијама широм свијета, а  одржала је два концерта и у Сарајеву у сарадњи са сарајевском Музичком академијом, Сарајевском филхармонијом и Босанскохерцеговачко-америчком академијом умјетности и наука (БХАААС).

Свјетлана је студирала и дипломирала композицију и музикологију на Музичкој академији у Сарајеву.