У Генералном конзулату БиХ у Минхену је, у сарадњи са Њемачко-босанскохерцеговачком мрежом за економију, науку и академију, 13.09.2019. године, организован Сусрет младих професионалаца и студената на тему: Трансфер знања | Како етаблирати ефикасно менторство.

Преко 60 професионалаца и студената из Баварске и шире присуствовали су првом сусрету ове врсте на простору СР Њемачке.

Поздравни говор испред Генералног конзулата одржао је конзул Драган Багарић истичући задовољство што се Први сусрет младих професионалаца одржава управо у организацији и  просторијама овог конзулата уз велики одзив младих поријеклом из БиХ.

Модератор овг скупа био је Ахмед Спахић, предсједник Мреже босанских студената и академика у Њемачкој а учесници панел дискусије били су: Самира Церибашић, комерцијални директор и члан Извршног одбора ЦОРЕ Групације; Муамер Бабајић, генерални директор Masterwerk GmbH (Минхен), оснивач Њемачког центра за роботику – ДКР у Тузли и Али Мокаyес, Координатор, BH Futures Foundation Mentoring Program.

Наглашено је да су овакви сусрети у сарадњи са дипломатско-конзуларним представништвима БиХ у СР Њемачкој потребни пословној дијаспори, јер стварају амбијент који пружа могућност умрежавања и трансфера знања у оквиру званичних институција БиХ.

Учесници панел дискусије закључили су да иницијативе попут пангеа | мреже могу бити потенцијално рјешење за умрежавање пословне дијаспоре и пут ка једној новој димензији сарадње унутар дијаспоре, али исто тако сарадње са БиХ.

Уз захвалност Генералном конзулату БиХ у Минхену, прије свега Генералној конзулици, гђи. Рузмири Тихић-Кадрић, и осталим упосленим за веома професионалну сарадњу,  учесници су изразили очекивање да ће се слични сусрети организовати и у другим градовима Њемачке у сарадњи са надлежним дипломатско – конзуларним представништвима .

Након званичног дијела Сусрета услиједило је дружење свих присутних у изузетно пријатној атмосфери.

 

Извор: Генерални конзулат  БиХ у Минхену