Проф. Др. Исмар Волић са Одсјека за математику на Wellesley College, УСА, одржао је у мјесецу марту 2019. године, на Приородно-математичким факултететима у Сарајеву, Зеници и Тузли, предавања о новим примјенама математике у природним наукама, инжењерству и информатици.

Професор Волић ради у пољу топологије, која је слична геометрији, а бави се изучавањима облика и простора заједно са промјенама које настају при њиховим деформацијама. Ова веома интересантна тема привукла је велики број студената, наставника и представника ИТ сектора, па су студентске клупе биле попуњене до задњег мјеста.

Гостовање Проф. Волића на Одсјеку за математику је реализовано путем пројекта “Дијаспора за развој” који је пројекат Министарства за људска права и избјеглице БиХ (МЉПИ) и Владе Швицарске, у партнерству са УНДП БиХ и ИОМ БиХ,

С обзиром да смо са Проф. Волићем имали прилику и раније разговарати у Министарству за људска права и избјеглице БиХ, више о његовим ангажманима можете прочитати у нашем раније објављеном чланку:

https://dijaspora.mhrr.gov.ba/ismar-volic-matematicarima-u-bosni-i-hercegovini-treba-puno-veca-podrska/