Нову, 2020. годину премијер Тузланског кантона Денијал Тулумовић је започео пријемом  Хариса Бркића, првог студента из Босне и Херцеговине који је са просјечном оцјеном 5.0 завршио еминентни Massachusetts Institute of Technology (МИТ) у Сједињеним Америчким државама.

Говорећи о значају и реномеу овог института, довољно је рећи да су до сада из МИТ универзитета изашла 63 нобеловца и један је од америчких универзитета с највећим фундусом за истраживање.

Харис Бркић је рођен 1996. године у Лукавцу, а тренутно је, након дипломирања своје школовање наставио на постдипломском студију на овом универзитету. Бркић је истакнуо да су кључ успјеха рад, ред и дисциплина, као и добра организација и начин на који се учи.

Премијер Тулумовић и министрица образовања и науке Фахрета Брашњић су Бркићу и члановима његове породице честитали на оствареном успјеху.

„Овакви резултати и успјеси наших људи најбоља су реклама за Босну и Херцеговину. Ово су наши најбољи амбасадори. Досадашњи резултати показатељ су исправне оријентације и опредјељења, како младог Хариса, тако и његове породице”, казао је премијер Тулумовић честитајући Бркићу на оствареном успјеху.