Млади тридесетогодишњи теоријски физичар, др. Адмир Грељо, родом из Гацка, који већ дуже вријеме борави у Швајцарској  гдје је ангажован као истраживач у Европској организацији за нуклеарна истраживања (ЦЕРН), одржао је серију предавања о научно-истраживачком раду у овој престижној организацији студентима Природно-математичког факултета Универзитета у Сарајеву. Предавања су организована у оквиру пројекта „Дијаспора за развој“ (Д4Д) – што је пројекат Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине и Владе Швицарске, у партнерству са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП) и Међународном организацијом за миграције (ИОМ).

Адмир се бави теоријском физиком елементарних честица с фокусом на феномене који се експериментално проучавају на ЦЕРН-у. Основни циљ ових истраживања је разумијевање природе на најкраћим раздаљинама односно највећим енергијама. Адмирова интернациоална каријера почиње по завршету додипломског студија на Природно-математичком факултету Универзитета у Сарајеву, односно почетком докторског студија на Универзитету у Љубљани, потом на Универзитету у Цириху и Мајнцу и сада на ЦЕРН-у. Жеља му је допринијети развоју физике високих енергија у БиХ која у овом тренутку практично не постоји.

Адмир је такође и предсједник Управног одбора Асоцијације за напредак науке и технологије (АННТ),  невладине организације коју чине млади научници у областима природно-математичких и техничких наука у БиХ, те је у децембру 2019. године, приликом обиљежавања 70.годишњице  Универзитета у Сарајеву проглашен „Амбасадором Универзитета у Сарајеву” за изузетан успјех у промоцији Универзитета у Сарајеву на међународном нивоу.