Наглашено је да би обиљежавање Повеље бана Кулина (29.08.1189.) могао бити први пројекат у којем би могли да учествују и умјетници из Црне Горе.

Амбасадорица Републике Црне Горе у Аустрији Марија Лакић Барфус примила је делегацију Босанског Академског Друштва у Аустрији (БАДА). Делегацију су сачињавали предсједник БАДА Сирађ Духан и Давул Љухар, почасни конзул Босне и Херцеговине у Аустрији.

Разговор је протекао у срдачној атмосфери, а током којег је изражена жеља и спремност рада на пројектима који би били усмјерени јачању заједничких вриједности Босанаца и Црногораца у Аустрији, а у даљем развоју и међу државама матицама.

Наглашено је да би обиљежавање Повеље бана Кулина (29.08.1189.), којег БАДА обиљежава у Бечу као Рођендан Босне, могао бити први пројекат у којем би могли да учествују и умјетници из Црне Горе.

Тражећи заједнички називник међу нацијама и државама на Балкану, овај пројекат нуди платформу ка продубљивању сарадње на културном и образовном плану.

Постоји још читав низ идеја о заједничкој сарадњи на пољу привреде и културе. Сама чињеница да Црна Гора има са Босном и Херцеговином најдужу границу од свих земаља са којима граничи, говори о природној повезаности двију држава.

Захваљујући се амбасадорици Лакић Барфус на гостопримству, предсједник БАДА Сирађ Духан уручио је један поклон, књигу “Сара и Серафина” чији је аутор наш књижевник Џевад Карахасан.

Преузето: МојаБиХ