„Meet Up“ – добро познати пројекат и-платформе од овог мјесеца сели се и у Зеницу, као резултат успјешне сарадње зеничке Градске управе и наше организације. Наиме, 23. фебруара ове године, захваљујући напорима Градске управе Зеница, на чијем челу се налази зенички градоначелник, господин Фуад Касумовић, и представницима и-платформе организује се први „Зеница Meet Up“ на којем ће се окупити бројни Зеничани настањени на свим странама свијета.

Грађани који воде поријекло из овог града, као и бројни други Босанци и Херцеговци, задржали су снажне везе са домовином и својим родним градом. Стога ће ово бити идеална прилика да се учесници „Meet Up“ – а подсјете, или упознају са тренутном социјално – политичком ситуацијом у овом граду, истакну своје приједлоге за побољшање свакодневнице својих суграђана, на одређеним пољима, размисле о потенцијалним инвестицијама, и уопште сусретну са грађанима овог босанскохерцеговачког града које, могуће, нису годинама видјели.

Напоменимо и то да Град Зеница већ дужи низ година, захваљујући развијеном Одјелу за дијаспору, посједује е – регистар који служи као својеврсна повезница Зеничана и Зеничанки настањених у иностранству, са својим градом. Захваљујући наведеној платформи, зеничким исељеницима, између осталог, олакшан је приступ одређеним документима који су од пријеког значаја.

и – платформа до сада је успјешно организовала бројне сличне активности, а неке од њих су „Кладањ Meet Up“ и „Живинице Meet Up“. Наведене Општине, баш као и Зеница, његују пријатељске односе са својом дијаспором, те су, захваљујући овом пројекту, већ до сада начињени одређени помаци у тим срединама, а о чему смо редовно извјештавали нашу јавност. Сличне пројектне активности ускоро ћемо организовати и са још два града на сјевероистоку Босне и Херцеговине.

Поучени позитивним искуствима позивамо и зеничку дијаспору, жељну прогреса свог града, да резервише 23. фебруар, одазове се виртуелном састанку који ће се уприличити путем Зоом платформе и проведе с нама одређено вријеме.

За сва питања будите слободни контактирати представницу Градске управе Зеница, госпођу Машу Шкрбић путем е-маила masa.skrbic@zenica.ba, те представника и-платформе, господина Алдина Вршкића путем е-маила aldin.vrskic@idijaspora.ch.

Видимо се у 19:00 сати.

Преузето: i-platform.ch