Град Зеница један је од партнера на пројекту “Дијаспора за развој” (Д4Д), који је пројекат Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Владе Швицарске, у партнерству са УНДП БиХ и ИОМ БиХ.
У оквиру имплементације локалне развојне иницијативе “Подршка запошљавању у металопрерађивачкој индустрији у Граду Зеници у сарадњи са привредним субјектима из дијаспоре” која је подржана у оквиру пројекта “Дијаспора за развој”, такођер се жели провести истраживање које би обухватило земље широм свијета, а фокус би се ставио на становништво из Зенице, те желимо осигурати преглед друштвено-економског профила дијаспоре из Босне и Херцеговине, укључујући демографске, социолошке, економске и друштвено-културолошке податке. Посебан фокус је стављен на мапирање друштвено-економских и професионалних аспеката у циљу подршке становништва из Босне и Херцеговине.

Зеничка развојна агенција ЗЕДА реализује активност мапирања у циљу провођења активности пројекта “Дијаспора за развој” (Д4Д).

Ваши подаци служит ће за истраживање дијаспоре, те промоцију развојних ресурса, што укључује мапирање дијаспоре из Босне и Херцеговине.

Овај формулар има за циљ прикупити информације о потребама дијаспоре за услугама на локалном нивоу с посебним освртом на град Вашег поријекла, а како би се обезбиједило постојање и омогућио приступ услугама које су вама потребне, а у надлежности су града. Одговори су у потпуности анонимни и биће третирани с пуним повјерењем, а подаци које добијемо биће кориштени искључиво као подлога за развој услуга дијаспори. Стога нам је Ваш допринос овом процесу од изразите важности.

Унапријед се захваљујемо на сарадњи!

Формулар за физичка лица http://bit.ly/DijasporaFL
Формулар за НВО http://bit.ly/DijasporaUG
Формулар за правна лица http://bit.ly/DijasporaPL

За више информација контакт особа је Ајна Дедић, Зеничка развојна агенција ЗЕДА: 032-449-412, ајна@зеда.ба

Подаци су повјерљиви, неће се дистрибуирати и користиће се само за потребе пројекта и Града и то искључиво по питању потенцијалне сарадње са дијаспором.

Позивамо све оне који имају пријатеље, родбину, познанике, да им пренесу информацију о овом Позиву и на тај начин дају свој допринос у процесу мапирања дијаспоре.

Преузето: Моја БиХ