Мапу дипломатско-конзуларних представништава Босне и Херцеговине, направљену према подацима Министарства спољних послова, сада можете пронаћи и онлајн. Наиме, на Google Mapsu је осмишљена интерактивна мапа амбасада и конзулата наше земље у свијету.

Љубичастом и плавом ознаком су обиљежена мјеста у којима постоји резидентни представник БиХ, а црвеним нерезидентна представништва која су потом црвеним линијама повезана с надлежним резидентним представништвом.

Кликом на одређено представништво можете добити основне информације о адреси представништва, амбасадору, као и контакт телефон у случају да желите контактирати амбасаду.

Највише резидентних представништава имамо у Европи, а у неким државама имамо резидентне представнике који покривају неколико држава.

Много мање представника него у Европи имамо у САД-у, Јужној Америци, Азији и Африци. Нпр. Амбасада у Вашингтону покрива нерезидентно Бразил, док Амбасада у Канади нерезидентно покрива Кубу.

Амбасада у Русији покрива нерезидентно Jeрменију, Бјелорусију, Казахстан, Киргистан и Узбекистан, а Амбасада у Турској покрива нерезидентно Азербејџан и Грузију

Амбасадор БиХ у Јапану нас представља још и у Кореји, док амбасадор у Кини покрива и Монголију, и.т.д.

Интерактивну мапу можете пронаћи на овом линку.