На састанку Управног одбора Платформе БиХ, одржаном у петак 10. јануара разговарало се о активностима ове организације у протеклој години као и предстојећим, планираним активностима и догађајима у овој години.

Прва планирана активност је реализација промоције књиге “Живот на стику” и прослава 40 година новинарске каријере Џевдета Тузлића. Ријеч је о три промоције: 17., 18. и 19. јануара у Ден Хагу, Ротердаму и Еиндховену.

Почетком фебруара заказана је Скупштина Платформе у Амбасади БиХ у Ден Хагу.

За април остаје да се реализује Турнир у малом ногомету и квалификације за Првенство које се у истом мјесецу одржава у Њемачкој.

Управни Одбор се усагласио о пар активности и културних догађаја у наредном периоду, о којима ће јавност бити обавијештена у што краћем року, поручили су из Платформе БиХ.

Платформа БиХ је кровна организација бх. удружења у Холандији, која заступа и брани интерес грађана Босне и Херцеговине. Основана је 1997 године и дјелује волонтерски.

Циљ Платформ БиХ је да оствари двосмјерну комуникацију са босанскохерцеговачким грађанима у Холандији и у свијету, комуникацију са холандском владом те очува однос са матицом.

Поред тога, организација ради и на очувању бх. културе и промовисању Босне и Херцеговине кроз разноразне активности.