Један од највећих туристичких сајмова у Европи, Вакантиебеурс, одржава се у периоду од 16.01.2020. године до 20.01.2020. године у Утрехту.

Сајам окупља мноштво излагача из цијелог свијета као и велики број представника туроператора, хотелијера, авио компанија и других. Сајам је познат и по великој посјећености грађана, и то не само из Холандије већ и из сусједних земаља, Белгије, Њемачке и Луксембурга.

Ове године из Босне и Херцеговине на сајму учествују Туристичке заједнице Кантона Сарајево заједно са суизлагачем, агенцијом Лили Травел из Сарајева, и Туристичка заједница Републике Српске заједно са Туристичком заједницом града Бања Луке.

Првог дана сајма (16.01.2020. године), амбасадорка Мирсада Чолаковић и дипломате амбасаде Босне и Херцеговине у Ден Хагу посјетили оба штанда, и разговарали о могућим облицима сарадње у будућности, у контексту промотивних активности које је амбасада са своје стране у могућности уприличити.

У том смислу, амбасада је предложила да се промовишу туристички потенцијали Босне и Херцеговине за вријеме Ембаси Фестивала, који се одржава сваке године у септембру мјесецу у Ден Хагу.