Амбасадор Босне и Херцеговине за Републику Сан Марино са сједиштем у Риму Славко Матановић предао је 23. јула 2020. године акредитивна писма капетанима регентима Републике Сан Марино Алесандру Манчинију и Грацији Заферани.

Том приликом амбасадор Матановић је истакао да Босна и Херцеговина и Република Сан Марино имају добре односе и нагласио опредијељеност Босне и Херцеговине за европски пут. Оцијенио је да БиХ и Република Сан Марино на том европском путу имају доста заједничког, с обзиром на то да је Република Сан Марино близу закључивања уговора о придруживању Европској унији.

Током посјете Сан Марину, амбасадор Матановић се састао и с државним секретаром за вањске послове Луком Бекаријем. На састанку је констатовано да постоје шансе за побољшање економске, културне и друге сарадње између двије земље. Истакнуто је обострано опредјељење да се покуша наћи начин за повезивање представника Агенције за унапређење страних инвестиција у Босни и Херцеговини (ФИПА) и Спољнотрговинске коморе БиХ са привредницима Сан Марина, као увод у могућу привредну сарадњу између двије земље. Такође је оцијењено да постоје могућности за сарадњу у подручју културе и образовања, саопшено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Матановић је током сусрета са директором Департмана за вањске послове Републике Сан Марино Луком Брандијем и нерезидентним амбасадором Републике Сан Марино за БиХ Micheleom Chiaruzzijem разговарао о могућностима сарадње у области културе те сарадње универзитета БиХ и Републике Сан Марино. Директор Бранди је истакао опредијељеност Владе Сан Марина да подржи активности на развијању билатералних односа двије земље на плану културе и образовања.