Амбасадорица Босне и Херцеговине у Чешкој Републици Мартина Млинаревић Сопта са својим пратиоцима на друштвеним мрежама је подијелила информацију која ће обрадовати средњошколце у нашој држави који воле писати и желе посјетити Праг.

Наиме, ријеч је о конкурсу за младе из БиХ, који желе написати причу/састав на тему “Зашто требате посјетити Босну и Херцеговину” и послати га под шифром или иницијалима на е-маил адресу Амбасаде БиХ у Прагу.

– О најбољој причи одлучиваћу скупа са неколико мојих колега књижевника из наше земље, а аутору приче платит ћу карту до Прага и натраг, биће наш гост пет дана (наравно кад епидемиолошка ситуација дозволи улазак бх. грађана), имаће прилику да се упозна с чешком културом и знаменитостима, љепотама пејзажа и да из прве руке види како изгледа посао амбасадора, поручила је Млинаревић Сопта.

Најбоља прича ће бити преведена на чешки и енглески језик, и објављена у чешким медијима. Такођер ће бити и дио поклона који амбасадорица носи на службене састанке.

– Жеља ми је да потакнем младе људе на развијање својих талената, креативно писање, да прошире своје видике, да им пружим прилику да упознају једну нову земљу и њезине сјајне становнике, порука је бх. амбасадорице у Чешкој.

Рок за слање прича је 01. мај 2021. године, а адреса на које приче треба доставити је: embbh@iol.cz.