Ова награда града Линца у Аустрији, која је произашла из Награде за интерацију и Града култура, је намијењена појединцима, иницијативама, организацијама и образовним установама.

Ове године је награда “Линц – град разноликости 2021.“ била уручена и аустријско-босанскохерцеговачкој културно-знанственој мрежи Центар савремених иницијатива – ЦСИ Аустрија за пројект „Култура суживота“. Тај пројект је иницирао синергију између ЦСИ-а Аустрија и Друштва писаца Горње Аустрије, на начин да се једном у години организирало заједничко вишејезично читање књижевно-умјетничких текстова на тему културе заједничког живота. ЦСИ Аустрија је тај пројект покренуо 2018. године.

Награду за интеркултуралност града Линца  2021. године добио је и аустријско-босанскохерцеговачки књижевник Дамир А. Сарачевић за свој нови књижни, двојезични пројект „Рецепт за јединство различитости – рефлексије из једне интеркултуралне и вишејезичне свакодневнице“. Књига се састоји из афоризама и изрека на њемачком и босанском језику, који су утемељени у етимологији, а рефлектирају мисли и искуства из ауторове свакодневнице.