У Ковентрију је у сарадњи БХ УК Нетворка и локалне БХ асоцијације одржан меморијални турнир у малом фудбалу у знак сјећања на прерано преминуле младе фудбалере Едвина Дину Хоџића из Линза (Аустрија) и Ирхада Ризву Дураковића из Лондона (Велика Британија).

Ирхад Ризво Дураковић (1987-2011) рођен је у Сарајеву, а током рата дошао је са мајком у Лондон.  Овај млади Сарајлија умро је у Лондону  2011. године од ријетке болести, а остао је упамћен као вриједан волонтер и активиста босанскохерцеговачких удружења у Лондону те талентован фудбалер који је у више наврата носио дресове репрезентације наших грађана из Енглеске и Велса.

Едвин Дино Хоџић потиче из спортске породице. Едвинов отац Нермин учесник је свих шеснаест одржаних свјетских првенстава дијаспоре БиХ у футсалу. На последњем СП одржаном у мају прошле године у Измиру (Турска), репрезентација Аустрије освојила је шампионску титулу, а пехар је подигао капитен и најбољи играч првенства Едвин Хоџић. Два мјесеца касније (10. јули 2018) Едвин је изненада преминуо након тренинга.

Уједно, одржавање турнира је била и прилика да се изабере селекција Босанаца и Херцеговаца из Енглеске који ће учествовати на 16. Свјетском првенству дијаспоре БиХ у футсалу. Овогодишње првенство се у организацији ССД БиХ одржава у Ослу, Норвешка, у периоду од 3. до 5. маја.

Најбољи фудбал показали су момци из Бирмингема, друго мјесто освојила је екипа ЛБ Хертс из Хертфордшаира, док је екипа БХ Фанатикоса освојила треће мјесто.

БХ УК Нетворк