Данас је Луфтханса обавила први лет на релацији Франкфурт – Сарајево – Франкфурт. Ријеч је о повезаности главног града БиХ са главним чвориштем Луфтхансе у Њемачкој. Као наставак континуираних напора да се задовоље потребе и захтјеви за путовања авионом, упркос разним ограничењима путовања која су тренутно на снази.

Ова респектабилна компанија ће на овој релацији, у мају мјесецу, летјети до 4 пута седмично из / за Сарајево, авионом типа Аирбус А319. Већ од јуна текуће године планирано је до 7 летова седмично.

Успоставом ових летова за Сарајево, Луфтханса Групација ће својим путницима широм свијета понудити боље везе са Босном и Херцеговином. Битно је напоменути да ЛХ Групација на овај начин допуњује већ постојеће везе Аустриан Аирлинеса за Сарајево из Беча али истовремено нуди могућност путницима из Босне и Херцеговине да искористе све предности свјетске мреже Луфтханса Групације.

Због негативних ефеката проузрокованих пандемијом КОВИД-19, поготово у сектору авијације, све авиокомпаније свакодневно преиспитују пословне активности и прилагођавају их актуелној ситуацији. Свјесни те чињенице али и захтјева и очекивања корисника услуга, Међународни аеродром Сарајево континуирано подузима активности у правцу да се авиооперације одрже, прошире и повећају, што важи и за летове Луфтханса Групације.

Извор: Међународни аеродром Сарајево