Организација и-платформa има за циљ да умрежи  дијаспору Босне и Херцеговине у Швајцарској, а да би остварили овај циљ и представили појединце који су дио те дијаспоре, покренули су кампању „Ја сам један/на од 60’000 – а ово је моја прича!“

У саопштењу, и-платформa позива припаднике дијаспоре Босне и Херцеговине у Швајцарској да испричају своју причу и помогну  бољој видљивости ове популације.

Према подацима студије „Становништво Босне и Херцеговине у Швицарској“, коју је провео Универзитет у Неуцхâтелу (2012 – 2014), у Швајцарској живи, ради и образује се више од 60.000 лица поријеклом из Босне и Херцеговине. Један од главних циљева иницијативе и-платформ – Дијаспора за развој Босне и Херцеговине је умрежавање и повезивање  дијаспоре у Швајцарској и подстицај размјене информација, знања и искуства међу представницима дијаспоре.

„Са циљем да се, осим рада и ангажмана дијаспоре,  види ко све тачно стоји иза броја 60.000 одлучили смо да покренемо кампању ‘ Ја сам један/на од 60.000 – а ово је моја прича’. Придружите нам се и ви, подијелите вашу причу са нама путем сљедећег  ФОРМУЛАРА и помозите нам у напору да нашу дијаспору учинимо видљивом“, наводи се у саопштењу и-платформe.