Бх. кошаркашки стручњак Ведран Боснић последњих година ниже успјехе у Шведској и један је од најцјењенијих спортских стручњака у овој земљи.

Боснић је са клубом Täljehallen из Sodertalje трећи пут за редом првак Шведске, а медији у овој земљи управо истичу нашег стручњака као најзаслужнијег за овај успјех.

Недавно је и угледни Вол Стрит Интернационал  писао о Боснићу наводећи како га у шведској с правом називају краљем, те да су његови “турбо успјеси” привукли велику пажњу.

“Свиђа ми се бити тренер овдје. Понекад ми људи кажу да се овдје све дешава исувише брзо,  док ја на ствари не гледам на тај начин. Желио бих да ствари иду још брже”, истакао је Боснић, који је у кратко вријеме постао један од најинтересантнијих европских стручњака, наводи Вол Стрит Интернационал.

Боснић је преживио почетак рата у БиХ и сам наводи како је имао много среће. “Аутобус у којем смо избјегли могао је примити свега 30 особа, али мислим да је у том тренутку у њему било више од 120 особа. Гранате су падале на град и до данас ми није јасно како смо преживјели. Имао сам 15 година када је рат почео”, рекао је Боснић.

Истакао је и да је врхунац његове каријере био када је играо за  Лиетувос Rитас (Lietuvos Rytas) те да му данас на тренерским успјесима у Шведској честитају бројни кошаркашки радници широм Европе.

Извор: Klix.ba