Аднан Омерагић, један од партнера у фирми Фокс Аркитектс, добитник је награде “40 испод 40” за 2021. годину. Ријеч је о награди која се додјељује новим лидерима кључним за различите послове у регији Ст. Луис (Сједињене Америчке Државе). Аднан се показао кључним фактором не само у Фоксу, већ и у читавој заједници.

Иначе, Омерагић је у САД стигао 1999. године из Босне и Херцеговине. На свом путовању стекао је разумијевање и захвалност за позитиван ангажман заједнице. Избјегличко искуство придонијело је његовој страсти за узвраћање и инволвирање унутар и ван заједнице. Уложио је вријеме за помоћ Привредној комори БиХ у добијању одговарајућих одобрења за изградњу Себиља у Ст. Луис Ситију, реплике фонтане која се налази у Сарајеву. Ова фонтана ствара угодну и познату атмосферу за босанскохерцеговачку заједницу.

Члан је Управног одбора Међународног института Метрополитан Ст Луис, а ван ове дужности члан је Одбора за стратешко планирање, пише Фокс Артитектс.

Недавно је проговорио о свом искуству избјеглице из БиХ. Подијелио је своју причу на прес конференцији на Међународном институту Ст Луис након што је градоначелник Тисхаура Јонес отворио заједницу за афганистанске избјеглице након што су талибани преузели државу. Надаље, редовно учествује у панел дискусијама с фокусом на образовање неимигрантских чланова заједнице о имигрантима и причање њихових прича.

Аднан је и члан грађевинског одбора који је одговоран за планирање и изградњу Центра босанске исламске заједнице (Bosnian Islamic Community Center). У својој улози савјетује водство о тренутним и будућим грађевинским пројектима. На крају, члан је управног одбора Фестивала нација, догађаја који му је веома близак и драг јер окупља све заједнице на једном мјесту. Осим што је укључен у заједницу, Аднан је страствени волонтер на разним међувјерским догађајима и ментор је студентима архитектуре с локалних колеџа и универзитета.

– Са аспекта пословног развоја, Аднан игра важну улогу у нашој стратегији за оперативно побољшање и пословни развој од када се придружио екипи Фокс Аркитектс 2014. године. Поставио је технолошку стратегију која се показала посебно корисном појавом Ковид-19 почетком 2020. године. Успио је побољшати предлошке наших докумената о изградњи канцеларије, што је увелико унаприједило нашу укупну квалитету цртежа. Са становишта пословног развоја, Аднан је постао главна веза за нашег другог највећег клијента. Сви ми у Фоксу смо веома поносни због свега што је Аднан постигао до сада и подржавамо га у свим будућим настојањима. Честитамо на овом сјајном остварењу, порука је из Фокс Аркитектс.

Иначе, фирма Fox Architects основана је 1978. године и заснована је на увјерењу да приоритети клијента требају водити креативни процес. У Фоxу вјерују да архитектура има моћ да спаја људе, користи сјајне идеје и повећа сарадњу и иновације.

Преузето: МојаБиХ