Удружење босанскохерцеговачке дијаспоре у Норвешкој приредило је изненађење за рукометну репрезентацију Босне и Херцеговине.

Ово удружење је у договору са челником Рукометног савеза Босне и Херцеговине Асимом Шахманом организовало дружење са нашим најбољим рукометашима, послије утакмице са Француском, а наши људи у Норвешкој су за Змајеве имали изненађење.

Наиме, они су прикупили новац и Змајевима су за успомену поклонили мајице, капе и шалове са мотивима Норвешке, али и са заставом Босне и Херцеговине. Из удружења бх. дијаспоре честитали су змајевима на успјеху пласмана на Еуро и захвалили су им се на срчаности и борбености током цијелог Еура.

И рукометаши БиХ су имали шта да поклоне, па су тако бх. дијаспори поклонили дресове.

 Армина Рокша, из бх. дијаспоре, је у разговору за Спорт1 истакла да су им наши репрезентативци причинили велико задовољство претходних дана, те да су се због тога самоорганизовали како би им се на неки начин одужили.

– Живим у Трондхеиму, у граду гдје су наши златни момци управо завршили Европско првенство. Учинили су нам велико задовољство, тако да смо се самоорганизовали ми који живимо у Трондхеиму, нас око 500 и настојали смо да на све могуће начине подржимо наше момке. Бодрили смо их, наши Фанатицоси су били најбоља публика на првенству, проглашени су у норвешким медијима.

Зато смо им спремили поклоне, на којима пише на полеђини “Хвала Змајеви, ви сте наши побједници”. И надамо се да ће доћи у Босну и Херцеговину у овим дресовима, рекла је Армина Рокша.

 

Пише: Моја БиХ