Босанскохерцеговачке асоцијације у Бирмингему (Birmingham), Хертфортшајеру (Hertfortshire) и Кавентрију (Coventry) су организовале традиционалну подјелу новогодишњих пакетића дјеци.

У Босанској кући у Бирмингему је подјељено 45 пакетића које је дјеци уручио Дједа Мраз уз ријечи пјесмице „Веју, веју пахуље, мраз по стаклу шара“. Просторије Босанске куће су биле испуњене новогодишњом пјесмом, смијехом и дјечијом радошћу. Дјеца су имала прилику уживати у диско музици, заједничкој игри и дружењу.

 

И Босанскохерцеговачка асоцијација Хертфордшајр припремила је новогодишње пакетиће за ученике њихове допунске школе. Пакетићи су дјеци подијељени у центру у Боренхемвуду (Borenhamwood), а занимљиво је да су ове године пакете примили и одрасли од донације “Мали знаци пажње“ (Small acts of kindness), те су и учитељима уручени поклони као мали знак пажње за њихов допринос бх. допунској школи. Након подјеле пакетића присутни су се наставили дружити у празничном окружењу.

Такођер, у поводу новогодишњих празника у Ковентрију (Coventry) у просторијама Сеинт Питерс (St Peters) центра Дјед Мраз је подјелио близу 50 пакетића најмлађима. Чланови одбора асоцијације те вриједни родитељи волонтери су се потрудили да подјела пакетића и дружење прођу у свечаном окружењу уз забаву и музику.

Извор: БХУК Нетворк (BHUK Network)