У суботу, 26. октобра у Франкфурту је одржана традиционална манифестација “Ноћ Босне и Херцеговине у Франкфурту”, коју организују асоцијације грађана БиХ у Хесену, односно КУД “Златни Љиљани”, “Бехар” и “Севдах”’ и за коју из године у годину влада велики интерес у цијелој Њемачкој. Дворана од 1.700 мјеста у потпуности је била распродана данима раније.

Сваке године ово буде ноћ у којој се сретну људи из свијета бизниса, политике, културе и спорта из Карлсрухеа, Минхена, Нирберга, Диселдорфа, Дортмунда, Хагена, Стутгарта, Манхајма, Маинца, Франкфурта и других градова Њемачке, али и из БиХ, гдје се представе потенцијали за улагања, као и пројекти који се могу реализовати у БиХ. Ове године, поред осталих, гости Босанаца и Херцеговаца су били Јован Дивјак, проф. др. Кристијан Шварц-Шиллинг, бивши високи представник за Босну и Херцеговину, који су подсјећамо и почасни градјани опћине Босанска Крупа, затим градоначелник Франкфурта Петер Фелдман, као и представници “Пангеа” – Мреже њемачко-босанскохерцеговачких студената и академика у Њемачкој.

Оно због чега је нама овај пут посебно занимљива “Ноћ БиХ у Франкфурту” јесте то што је и Босанска Крупа била гост вечери и гдје је у свом обраћању начелник општине Армин Халитовић имао прилику бројним званицама представити Босанску Крупу и могућности улагања.

Прилику да се ове године општина Босанска Крупа представи како дијаспори тако и бизнисменима из Њемачке добијена је посредством вијећника Општинског вијећа Босанске Крупа Јасенка Шертовића и нашег суградјанина Нијаза Музаферовића који од деведесетих година живи и ради у Њемачкој гдје је основао градјевинску фирму MANNF GmbH & Co.KG, а данас ангажован и на пројектима и пословима кроз које може помоћи Босанској Крупи из које је отишао као двадесетогодишњак.

У програму овогодишње манифестације “Ноћ Босне и Херцеговине” у Франкфурту учествовали су Халид Бешлић, Бранко Ђурић-Ђуро, Лејла Пиљевић, као и фолклорне секције и ученици Босанске школе у Франкфурту.

Преузето: Крупљани.ба