Босана Фондација расписује Конкурс за додјелу стипендија редовним студентима првог циклуса високог образовања с подручја Босне и Херцеговине за академску 2020/2021. годину.

Више о конкурску можете погледати на линковима:

https://bosanafoundation.org/blogs/blog/konkurs-bosana-fondacije  

https://bosanafoundation.org/blogs/blog/cesto-postavljena-pitanja-bosana-stipendija-2020-21

Од свог оснивања Босана је омогућила стипендије за више од сто босанскохерцеговачких студената, као и програме њиховог професионалног развоја, у виду похађања конференција и семинара, те менторских програма и обука. Сваке године десет до петнаест нових студената имају прилику постати Босанини студенти и тиме проширити могућности свог образовања и професионалног напретка.

Фондација Босана је у марту 2019. године обиљежила важан јубилеј, 10. годишњицу успјешног постојања и рада. Када је 2009. године, прво с адресом у Лос Ангелесу, а потом и у Сарајеву, покренула фондацију, Сенита Слипац Каламујић је то учинила свјесна да је кључ успјешне будућности Босне и Херцеговине у образовању.  До свог јубиларног рођендана,  од великодушних донатора, Фондација Босана је прикупила укупно 720.000 долара.

Босана је специфична фондација по томе што студентима не даје само мјесечне стипендије, као већина других, већ покрива и све друге трошкове курсева, едукација, пријевоза, смјештаја и слично, те анимира стипендисте да без финансијског оптерећења траже начине додатне едукације. Иако је већина Босаниних стипендиста остала у БиХ и овдје гради бољу будућност, неки су се ипак одлучили потражити шансу и изазове у иноземству.