Амбасадор БиХ у Норвешкој Недим Макаревић посјетио је сједиште Елнос Групе у Бањој Луци гдје је истакнута потреба да привредним субјектима који послују на иностраном тржишту, кроз сарадњу с дипломатским представништвима земље, буде пружена подршка у рјешавању административних баријера које су карактеристичне за земље ван ЕУ.

Као резултат дијалога, покренута је иницијатива за потписивање споразума о избјегавању двоструког опорезивања између БиХ и Исланда чиме би могућност привредне сарадње између двију земаља могла бити додатно побољшана.

Потпредсједник Елнос Групе Бранко Торбица изјавио је да је њихова стратегија усмјерена према дугорочно профитабилном расту компаније, јачању позицију на регионалном и скандинавском тржишту, те отварању нових тржишта и нових сегмената пословања, пратећи савремене трендове у електроенергетици.

Амбасадор Макаревић нагласио је да је Елнос врло успјешан и на исландском тржишту гдје је групација прије скоро пет година оснажена новом чланицом Елнос Ицеланд, са сједиштем у Рејкјавику.

Такођер, Елнос је активан и у Норвешкој. Истакнуто је да је ширење на тржиште Норвешке био природан наставак активности Елнос Групе у скандинавским земљама, а компанија у Ослу регистрована је средином 2017.

На једном од најнапреднијих енергетских тржишта на свијету учествовали су у изградњи ХВДЦ трансформаторске станице, а у годинама које предстоје планирају да дјелатност у Норвешкој прошире и на област изградње далековода, саопћено је.