Амбасадор Босне и Херцеговине у Краљевини Данској Емир Пољо и директор највеће данске Привредне коморе – Конфедерација данске индустрије (Данск индустри) Јенс Холст-Ниелсен састали су се 17. фебруара 2021. године и разговарали о успостављању сарадње између Амбасаде Босне и Херцеговине у Копенхагену и ове престижне данске привредне институције, која у свом регистру има преко 18000 привредних друштава.

У свјетлу унапређења економске сарадње, а с циљем пораста вањскотрговинске размјене између Босне и Херцеговине и Краљевине Данске, договорено је да се у наредном периоду организује пословни форум чији би домаћин била Конфедерација данске индустрије. Форум би примарно представио економске потенцијале Босне и Херцеговине данским инвеститорима и омогућио сусрет ”Б2Б” компанија Босне и Херцеговине и Данске из области технологије, енергетике и пољопривреде.

Амбасада БиХ у Копенхагену и Конфедерација данске индустрије ће, у циљу што успјешније организације овог догађаја, наставити разговоре о форми и техничким детаљима форума представника привредних субјеката двију земаља.