У просторијама Амбасаде БиХ у Краљевини Холандији, 30.06.2019. године, свечано је одржана церемонија додјеле свједочанстава полазницима БИХРО допунске школе са сједиштем у Ротердаму. Како је изражен интерес полазника и родитеља за посјетом Амбасади БиХ у Ден Хагу овогодишња додјела свједочанства је комбинована са организованом посјетом наставника, ученика, родитеља и дочеком у Амбасади БиХ.

Удружење БИХРО је активно у различитим видовима окупљања грађана поријеклом из БиХ, у оквиру фолклорне и хорске секције, организује промоције књига, обиљежавање историјских датума и слично. Амбасада БиХ у Ден Хагу, већ дуги низ година има врло успјешну сурадњу са БИХРО-ом.

Амбасадорка БиХ у Краљевини Холандији, Мирсада Чолаковић, у просторијама Амбасаде уприличила је дочек за групу од 30 особа, од којих 12 ученика БИХРО допунске школе различитог узраста и 15 родитеља, двије учитељице те предсједницу БИХРО удружења Амру Османбашић – Омерагић.

Амбасадорка Чолаковић је одржала пригодан говор у којем је истакла важност очувања традиције, културе и прије свега језика земље унутар друге генерације исељеника поријеклом из БиХ. Након свечане додјеле свједочанстава уприличено је фотографисање и дружење особља Амбасаде са гостима.

Извор: Амбасада БиХ у Краљевини Холандији