Амбасадорица Босне и Херцеговине у Краљевини Шпанији Данка Савић предала је 16. јануара 2020. године, у Краљевској палати у Мадриду, акредитивна писма Његовом Величанству краљу Филипу VI.

У разговору који је вођен након свечане церемоније, амбасадорица Савић је шпанском краљу Филипу пренијела поздраве Предсједништва БиХ, те изразила захвалност за дугогодишњу континуирану подршку Шпаније Босни и Херцеговини не само на хуманитарном, војном, економском плану, него и у процесу европских и евроатлантских интеграција.

Говорећи о томе колико је за Краљевину Шпанију било важно искуство шпанских снага које су у БиХ учествовале у више мисија скоро 20 година, краљ Филип је нагласио да је тако дуго присуство створило чврсте емотивне и пријатељске везе између наших земаља. У том контексту, посебно је споменуо Мостар у којем је његов отац Хуан Карлос 2012. године отворио Шпански трг.

Амбасадорица Савић је изразила намјеру да у наредном периоду допринесе даљем развоју односа између БиХ и Шпаније, посебно када је у питању економска сарадња, којој како је казао и Краљ, сада треба посветити више пажње.

Краљ Филип је даље у разговору, посебну пажњу посветио европским и евроатлантским  интеграцијама, показујући да добро познаје прилике и изазове са којим се суочава БиХ. Истакнуо је да је на бх властима да испуне тражене услове, и да ће од Шпаније увијек у том процесу имати подршку. Изразио је наду да ће нови састав Европске комисије допринијети да се и поред постојећих изазова, на најбољи могући начин, афирмира даљи процес проширења. На крају разговора, краљ Филип је изразио захвалност Босни и Херцеговини за разумијевање и подршку коју пружа Краљевини Шпанији у вези са питањем Каталоније, те пожелио амбасадорици БиХ, успјешан мандат.