Амбасада Босне и Херцеговине у Вашингтону учествовала је на међународном сајму високог образовања “Education USA Forum and Global Showcase”. Едукациони УСА Форум је организoван под покровитељством Министарства вањских послова Сједињених Америчких Држава.

Едукациони УСА програм је дио мреже Министарства вањских послова Сједињених Америчких Држава коју чини преко 400 међународних савјетодавних центара за ученике и студенте у преко 170 земаља. Ова мрежа промовише високо образовање у САД широм свијета, нудећи тачне, свеобухватне и актуелне информације о могућностима за студирање на акредитираним институцијама високог образовања у САД. Едукациони УСА савјетодавни центри дјелују при амбасадама и конзулатима САД, Фулбригхт комисијама, свеучилишним и непрофитним организацијама.

Сваке године, Едукациони УСА савјетници/е раде са бројним студентима широм свијета нудећи широк спектар савјетодавних услуга, а најчешће у области процеса пријема, стандардизираних тестирања, финансирања образовања у САД, процеса добивања студентских виза и припрема за одлазак у САД.

Представници Амбасаде БиХ су имали прилику професионалцима на акредитираним америчким универзитетима који желе уписати, запослити и подржавати међународне студенте у САД представити основе и приоритете за развој високог образовања Босне и Херцеговине, те законодавни и стратешки оквир високог образовања.

Посебну пажњу посјетиоца штанда и саговорника привукли су подаци о трендовима и могућностима академских и професионалних програма размјене из области високог образовања између Босне и Херцеговине и САД-а.

 

Преузето: Моја БиХ