Много је енергије и упорности требало да стекнемо статус данас засигурно најгледанијег серијала о успјешним Босанцима и Херцеговцима.

Скоро већ једно цијело десетљеће трудимо се пренијети вам приче и искуства наших људи расутих широм туђе авлије, приче о њиховом путу до успјеха. Њихов највриједнији, како ће и они сами то са поносом изговорити, свеукупни резултат, представља најбољу презентацију њихове земље, тога са каквим потенцијалом и људским величинама она располаже. Са временом наметнуо нам се у свему томе још један задатак, а то је, поред представљања, њихово међусобно увезивање, дружење и нада да се сва та позитивна енергија и знање усмјери у правцу одакле су потекли, у Босну и Херцеговину.

Већ други пут по реду ту привилегију за њихово окупљање и дружење реализовали смо у просторијама најбољег ресторана са босанском кухињом „Moosacher Paradies“ у Минхену. Поред наших домаћина, власника ресторана, браће Асмира и Дамира Хусејдића међу великим бројем званица наших најбољих амбасадора, издвајамо: професоре докторе медицине Миломира Нинковића и Вахудина Жугора, докторе Ашира Копића и Орхана Карахоџу, докторицу Амиру Мезетовић, од спорташа са нама је ову вече био Енвер Мутапчић- кошаркашка легенда и тренутни члан стручног штаба Баскетбалл Баyерна, књижевник, издавач и аутор Шимо Ешић, велика имена која су у самом врху свјетски познатих брендова као што су: Илијана Ваван- директорица компаније Касперскy Лаб за Европу, Адван Беговић- савјетника генералног директора Сименса у дивизији Мобилитy, Муамер Јаровић- директор компаније Елатец, компанија која данас и у Босни успјешно врши производњу и персонализацију СИМ и паметних картица, Денис Шишић, Едина Ушановић и многа, многа друга велика имена која смо вам представили кроз серијал, пише Dziho.ba

Оваква дружења постала су инспирација и надахнуће за многе који данас крећу испочетка, додатни мотив за оне који су одлучили да наставе даље.

Након неколико уводних ријечи добродошлице приказан је петнаестоминутни филм серијала „У туђој авлији“. Кратка ретроспектива кроз видео свих мјеста која смо посјетили и пут до успјеха људи са којима смо обавили разговоре, никог од присуних није оставио равнодушним и награђен је великим аплаузом. Уредник серијала Осман Џихо замолио је поједине да се обрате присутнима.

Пригодним ријечима представили су се Шимо Ешић, књижевник; Др. Орхан Карахоџа; Муамер Јаровић, директор компаније Елатец; Проф. др. мед. Миломир Нинковић иначе шеф одјела за пластичну хирургију клинике у Богенхаусену; Проф. др. мед. Вахудин Жугор, Професор на универзитетској клиници у Келну и шеф клинике за урологију и минимално инвазивну хирургију на клиници у Бамбергу; Илијана Ваван, директорица компаније Касперскy Лаб за Европу;

Ову вече друштву босанско-херцеговачких великана пркључила се и најбоља студентица у историји Правног факултета у Сарајеву, Амна Мухамедовић, прва особа која је дипломирала са оцјеном 10,00. Тренутно се налази на усавршавању у њемачком телекому у Бону.

Вечер се наставила уз пригодан музички програм у овиру ког се представила Мелиса Бикић, млада талентована пјевачица која је остварила веома запажен резултат у склопу њемачког тв пројекта „The VOICE kids“ – полазница је музичке школе Наска Будимлића у Минхену.

Ово специјално издање емисије, као и све будуће емисије „У туђој авлији са Османом Џихом“, можете гледати путем Хаyат ТВ ПЛУС канала суботом са почетком у 20 сати или путем YOUTUBE канала OFFICIAL Осман Џихо.

 

Извор: Хаyат.ба