У организацији Босанскохерцеговачко-америчке академије умјетности и наука (BHAAAS), од 21. до 24. јуна 2018. године, у хотелу Термаг на Јахорини, бити ће одржан највећи научни скуп на Балкану – 10. “Дани BHAAAS”.

Тако ће једна од највећих и најзначајнијих организација академске дијаспоре Босне и Херцеговине, која ове године слави десет година постојања, на “Данима BHAAAS-а” угостити више од тристо предавача, истакнутих доктора наука, лијечника, угледних научника, академских радника и умјетника, који ће судјеловати на двадесет седам стручних симпозија из медицине, техничких, природних, друштвених и хуманистичких наука.

BHAAAS је непрофитна и неполитичка организација која окупља високо етаблиране стручњаке с најугледнијих америчких образовних институција и компанија, а која броји око 230 редовних, дописних или почасних чланова. Ово је међународно афирмисана организација, чија је мисија ширење и развој науке и умјетности, слободно дијељење идеја међу бх. дијаспором, те повезивање и сарадња са бх. научницима и умјетницима у сврху изградње мостова са домовином.

“Веома смо поносни на чињеницу да наша Академија већ десет година успјешно организира научни скуп који, судећи по програму и учесницима, спада у најзначајније стручне догађаје у нашој земљи и регији. Тако ће бити и ове године. Желим нагласити да смо упутили посебан позив студентима и младим истраживачима да присуствују Данима BHAAAS, јер за њих ова конференција представља јединствену прилику да сазнају све о најновијим трендовима у науци и технологији, те да упознају неке од лидера свјетске академске заједнице. Треба напоменути да ће научни програм 10. Дана BHAAAS пратити богат културни садржај, који укључује изложбу Сафета Зеца, концерт сарајевске филхармоније и изложбу Сјећање на камен ”, казала је предсједница BHAAAS др. Нирвана Пиштољевић.

Више о Данима BHAAAS-а можете погледати овдје.