Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и предсједник ХНС-а Драган Човић апеловао је на све да се карантинске и друге мјере при уласку и боравку у БиХ морају до краја поштовати и да је то јасна порука свима да ове године нема доласка ради ускршњих празника.

„То је норма, стандард, култура понашања коју нико не може избјећи. Ускрс ћемо славити тамо гдје се затекнемо и опет сви бити заједно“, изјавио је за Фену Човић.

Вријеме Ускрса је традиционално обиљежено масовним доласком бх. Хрвата и других католика из иностранства у домовину. Човић, међутим, упозорава, како ове године треба избјећи ту праксу, у интересу здравља свих.

„Не требамо пред Ускрс покретање већег броја људи у БиХ, али и из БиХ. Свима треба бити јасно да нам данас треба мировање. Сви који могу требају бити у својим домовима, а онима који морају радити потребно је осигурати сву могућу заштиту“, истиче Човић.

Наглашава да се никакав велики вал долазака у БиХ ради ускршњих благдана не смије догодити и због добробити тих људи који евентуално планирају доћи.

„Бит ће времена за прославу неких животних радости кад све ово прође, а сада нека се свако држи свога дома“, рекао је Човић који из свог дома обавља задатке.

Он је поздравио чињеницу да грађани БиХ углавном прилично стриктно поштују забране кретања и позвао их да и даље буду дисциплиновани како бисмо што брже и безболније изашли из ове здравствене кризе.

Преузето: МојаБиХ