У Гетеборгу је  27. фебруара 2021.године  одржан 4. Сајам босанкохерцеговачке књиге. Овај Сајам се већ етаблирао као једна нова литерарна арена, не само у Гетеборгу него и шире, у Шведској, Европи па и Босни и Херцеговини. Организатори Сајма су организације које окупљају исељеништво из БиХ у Шведској: Трезвењачки образовни савез (НБВ), Друштво босанскохерцеговачких писаца, преводилаца и библиотекара у Шведској (БХФОБС), БХ Савез жена у Шведској (БХКРФ), удружење Даорсон и Радио ГБГ.

Због пандемије и околности у којима се одржавао, овогодишњи Сајам је у цијелости био у дигиталној форми и скраћен на један дан. Скоро све програмске тачке биле су унапријед снимљене, али су се најаве и пренос вршили директно из Litteraturhus (Готеборгска кућа литературе) преко друштвених мрежа. Послије поздравног говора организатора Сајма, учесницима се обратила амбасадорица Босне и Херцеговине у Шведској Елвира Дилберовић.

На Сајму су учествовали бројни књижевници који воде поријекло из БиХ а живе у исељеништву, културна друштва и издавачке куће. По први пут је додијељена и награда „Мехо Бараковић“ коју је установило Друштво босанскохерцеговачких писаца, преводилаца и библиотекара у Шведској. Жири у чијем су саставу били пјесникиња и преводитељица Милена Рудеж, др. Изет Муратспахић и доц. др. Мидхат Ајановић једногласно су одлучили додијелити награду пјеснику и проповједачу Рефику Личини.

Уз представљање књижевног стваралаштва, на Сајму је представљена и изложба академског сликара Менсура Бешлагића, те одржан округли сто на тему босанкохерцеговачке драме.