У склопу хуманитарне акције “Помози и ти ономе који нема”, коју је организовао херцеговачки фрањевац Жељко Барбарић на својој Фејзбук страници “Претежно ведро”, до сада је продано више од 180 књига, а све с циљем помоћи онима којима је најпотребнија.

Фра Жељко, који тренутно дјелује у Њујорку, одлучио је покренути хуманитарну акцију како би подржао рад Духовно-хуманитарне удруге “Кап љубави” из Томиславграда.

Како је казао, на то се одлучио заједно са својим сарадницима јер је глобална пандемија спријечила организовање коризмених акција којима би се осигурао значајан приход за томиславградско удружење.

– У Њујорку, у жупи у којој дјелујем, због коронавируса нисмо организовали нашу традиционалну коризмену акцију, а ове године смо намјеравали помоћи “Капи љубави”. Због пандемије чланови тог удружења нису организовали ни продају маслинових гранчица на Цвјетницу, а то им је значајан извор прихода. Споменутом удружењу сам већ прије донирао нешто својих књига с намјером да их продају, а да сва зарада иде њима. Будући да књига још има, родила се идеја да спојимо угодно с корисним, појашњава фрањевац у разговору за Фену.

Сврха хуманитарне акције је, каже фра Жељко, помоћи социјално угроженим породицама.

– Прикупљени новац од продаје књига иде Духовно-хуманитарноомј удружењу “Кап љубави”, а они тај новац користе у својим редовним активностима помагања најугроженијим особама, истакао је фра Жељко.

Додао је како је акција неслужбено завршена и да је до сада продано 180 књига те да ће службени подаци бити објављени ове седмице.

– Досад је продано више од 180 књига. “Капи љубави” се може увијек помоћи и та акција никад није завршена, као и наручити књиге којих још увијек има, поручио је фра Жељко.

Захвалио је свима који су учествовали у акцији те нагласио како увијек треба помагати онима који су у потреби.

– Хвала свима који су се досад укључили у акцију и који су одлучили помоћи рад ове вриједне групе људи која помаже онима који су у потреби. Помозите ономе који нема, не само куповином књиге и не само у ове двије седмице колико траје акција, него кад год можете и кад год желите, поручио је херцеговачки фрањевац.

Напоменуо је да сви који се желе укључити у ову хуманитарну акцију могу то учинити контактирајући Удружење на маил адресу kap.ljubavi@tel.net.ba или назвати на број Капи љубави +387 34 354 420 или +387 63 977 105. Књига се плаћа приликом преузимања, а цијена је 15 марака плус поштарина.