Фудбалски савез Босне и Херцеговине протекле седмице званично је подржао овогодишње активности US Soccer Educationa из Денвера, поводом  одржавање кампова у Чикагу и Аустралији, те ће  на оба ова кампа послати по два тренера из младих селекција репрензентације БиХ. Након што је  руковдство савеза изанализирало план активности и начин рада на камповима, генерални секретар Јасмин Баковић и  спортски директор  НС/ФС БиХ Елмир Пилав су обавијестили организаторе “УССЕ” да је струка сагласна са програмом рада на камповима, те ће стручњаци из кровне куће бх. фудбала бити присутни у Чикагу и Аустралији. Наравно то је прилика репрензентативним тренерима да  се на лицу мјеста увјере да ли међу дјечацима бх. коријена у Америци и Аустралији има потенцијалних Змајева.

Иначе, Спортска агенција  US Soccer Educationa, је прије три године у Денверу у сарадњи са НС/ФС БиХ организовао  изванредан камп “Отворена врата” на којем је присуствовало преко 140 младих босанскохерцеговачких фудбалера са простора Америке и Канаде. Након тог кампа,  12 младих бх. играча из Америке и Канаде, добило је шансу да 2016. у тренинг центру репрензенетације Босне и Херцеговине у Зеници борави на  додатној четверодневној провјери.

Ове године US Soccer Educationa у Чикагу од 21.до 24. јуна 2018. организује Трећи по реду BALKAN SOCCER CAMP док је одржавање истог таквог кампа у Аустралији предвиђено за почетак октобра 2018.

Са играчима у Чикагу радит ће стручни тим US Soccer Educationa: Мурат Алибашић, Ерицк Френцх, Слободан Чобо Јањуш, Недим Рунда, Ненад Видаковић, Неџад Нецко Дервишевић, Семјон Милошевић, Ненад Старовлах.  Потом, своје присуство на кампу најавали су и спортски радници из Чикага Омер Хаџић, Бобо Грачанин, Енко Хусановић, Един Сејдиновић те тренери и спортски радници из Ст. Луис18а, Ајове и других дијелова Америке и Канаде.

Додатне информације о активностима УССЕ  могу се добити на wеб страници US Soccer Educationa http://ussoccereducation.com/

ИЗВОР: БХДИНФОДЕСК