„Једна си једина – Босна и Херцеговина“ назив је сусрета допунских школа Босне и Херцеговине у СР Њемачкој који је одржан 1. јула 2018. године у Штутгарту.

Манифестација је почела интонирањем химне Босне и Херцеговине, а двосатним програмом посвећеним домовини присутне  су одушевили они најмлађи – дјеца допунских школа БиХ из Ротенбурга, Оберленингена, Штутгарт-Норда, Улма и Штутгарт-Фојербаха.

Манифестацији су присуствовали представници Генералног конзулата БиХ у Штутгарту: генерални конзул Звонко Мишковић, конзул Мирза Хусић и упосленици Конзулата Мира Жутић, Мелиха и Селмо Еминић,  те представници бх. асоцијација из Б-В.

У поздравном обраћању генерални конзул Мишковић честитао је активистима Савеза допунских школа БиХ на још једној лијепој манифестацији и свему што чине на очувању културе и језика грађана БиХ у дијаспори.

Проглашени су најбољи ликовни и литерарни радови ученика допунских школа БиХ у 2018. години, који су пристигли на конкурс Савеза допунских школа БиХ о теми: „Моја, твоја, наша Босна и Херцеговина“. Од радова пристиглих на конкурс из Њемачке, Данске, Шведске, Италије, Словеније и Босне и Херцеговине, стручни жири, којим су предсједавали ликовни умјетник, академски сликар Самир Дервишевић (ликовни радови) и професорица Елма Јакубовић (литерарни радови) изабрао је најбоље радове. Најбољи ликовни радови су: Аднана Ђулића, полазника босанске школе из Ротенбурга и Ирме Алимановић, ученице седмог разреда из Горње Вишће (Живинице). Друго мјесто освојиле су Сумеја Хамидовић из Оберленингена, Ханна Исмаиловић из Минхена и Сена Хамидовић из Оберленингена, а треће мјесто припало је Едини Кахримановић из Ротенбурга, Ханису Муминовићу из Улма и Лејли Пјанић из Штутгарта. Специјалну награду за идеју освојила је Елма Салкић из Манхајма. Похваљени су и радови ученика босанских школа из Хамбурга и Нирнберга.

Прво мјесто за литерарни рад припало је Есми Субашић из Копенхагена, друго мјесто освојио је Адем Казић из Копенхагена, а треће Адни Хаџијашарагић, десетогодишњој полазници босанске школе у Нирнбергу.

Поводом десет година од активирања пројекта Очување матерњег језика и идентитета грађана БиХ у дијаспори кроз допунске школе БиХ и културне дјелатности, у оквиру кога је, само у СР Њемачкој основано више од 30 допунских школа БиХ на босанском језику и шестогодишњице постојања Савеза допунских школа Босне и Херцеговине, предсједник Савеза Харис Халиловић за допринос у очувању матерњег језика и идентитета грађана БиХ уручио је захвалнице наставницима, координаторима, активистима и сарадницима Савеза: Исмету Хасановићу и Алији Даутовићу из Минхена, Асими Халаваћ из Манхајма, Фахрудину Умиханићу, Мухамеду Агановићу, Хазиму Пјанићу, Вилдани Мајсторовић, Неџаду Солуновићу, Зикрети Лиховић и КУД-у „Млади бисери“ из Штутгарта, Фатмири Бабић из Хеубаха, Нафи Хамидовић из Оберленингена, Наташи Мркић из Вајблингена, Алији Ђулићу, Фатими Кахримановић и Аиди Ђулић из Ротенбурга, генералном конзулу Звонку Мишковићу и конзулу БиХ у Штутгарту Мирзи Хусићу.