У организацији КУД-а “Млади бисери”, у Штутгарду, главном граду Баден-Wüрттемберга, у суботу, 20. новембра 2021. године, у дупке пуној Турн унд Версаммлунгсхалле на Дегерлоцху, пред више од 500 присутних, одржана је манифестација “Домовини с љубављу”.

Наступ чланица КУД-а “Млади бисери”/ Аско Бегић

Ријеч је о традиционалној манифестацији у поводу 25. новембра – Дана државности Босне и Херцеговине, којом је обиљежен овај важан датум из хисторије Босне и Херцеговине и годишњица обнове њене државности.

image

Детаљ из програма босанске школе из Реутлингена/ Аско Бегић

Чланице и чланови “КУД-а Млади бисери” одушевили су својим наступима и кореографијама “Сарајевско поље”, “Хоће Медо да се жени” и “Сарајка дјевојка”. Баш као и програм полазница и полазника допунских школа БиХ из Реутлингена и Стуттгарт-Норд-а. Својим програмом допунску школу из Реутлингена представили/е су: Ајдин БећарАдна БећарНајла Бећар и професорица Ајдина Бешић. Рецитал о домовини на манифестацији у Стуттгарту извели/е су: Амбер ХоџићЛамија ХоџићЛејла БерићМелисса КубсцхХарун Амет и Емина Радововић, полазнице и полазници допунске школе из Стуттгарт-Норда.

У забавном дијелу програма присутне су забављали популарни Адвина Бегић и Самир Ризвановић. За своје наступе Адвина и Самир награђивани су аплаузима присутних. Манифестацију у Стуттгарту модерирала је Сара Гласић.

– Од оснивања КУД “Млади бисери” прије 13 година, сваке године традиционално организујемо двије манифестације поводом два велика празника Босне и Херцеговине: 25. новембра – Дана државности Босне и Херцеговине и 1. марта – Дана независности наше домовине. Као вечерас, сви смо посебно узбуђени у новембру када уз Дан државности обиљежавамо и наш рођендан. У данашње вријеме, вријеме короне, тешко се организовати, бити активан и сачувати против опаке болести. Због тога сам изузетно сретан што смо успјели организовати вечерашњу манифестацију, да се видимо, дружимо и проговоримо коју о нашој домовини Босни и Херцеговини о којој требамо и морамо мислити гдје год у свијету живјели. Свим присутнима и свима који нашу Босну и Херцеговину доживљавају својом домовином честитам 25. новембар – Дан обнове њене државности, рекао је Сеад Селмановић, предсједник КУД-а “Млади бисери”, у свом поздравном обраћању присутнима.