Федерални штаб цивилне заштите је донио одлуку да неће продужити ограничење кретања особама млађим од 18 и старијим од 65 година. Та наредба ће данас (петак) престати да важи.

До данас малољетници и пензионери су имали одређене дане када су могли излазити на улице односно три пута седмично.

У ФБиХ је дозвољено и спортистима да се врате у тренажни процес изузев јавних базена и купалишта. Спортским колективима ће бити издате посебне препоруке којих ће се морати придржавати у наредном периоду како се не би нарушила епидемиолошка слика. Такођер се дозвољава и рад теретана и рекреацијских центара.

Федерални штаб је у складу са повољном епидемиолошком ситуацијом дозволио рад кинима, библиотекама, музејима, галеријама и концертним дворанама.

У овим затвореним просторима рад је дозвољен уз осигурање простора од 10 квадратних метара за сваку особу која борави унутар објекта док број особа није ограничен.

Још увијек је на снази наредба грађанима за обавезно кориштење личне заштитне опреме (маска, памучна трака, шал и сл) и поштовање социјалне дистанце од најмање 2 метра на јавним површинама и затвореним јавним објектима на подручју ФБиХ