Мост-Бро је у 2019. години постигао рекордне резултате у прикупљању и слању хуманитарне помоћи социјално угроженим грађанима у БиХ. У преко педесет градова и мјеста широм Босне и Херцеговине послана је новчана помоћ – за лијечење обољелих, стипендирање студената, обнове кућа, куповине стоке, хране, огрјева и других потреба социјално угрожених лица.

У ту сврху хуманитарна организација Мост-Бро је прикупила и послала у БиХ 253.635,00 КМ, а највише новца издвојено је за потребе лијечење грађана, посебно дјеце.

Мост-Бро је од стране данских институција препознат као одговорна хуманитарна организација која све своје обавезе уредно извршава, тако да је велики број данских школа и болница контактирао Мост-Бро и донирао своју опрему, која је прикупљена и достављена школама и здравственим установама у БиХ.

Укупно је упућено 10 шлепера са разном опремом, највише за потребе школа широм БиХ, а за УКЦ Тузла је упућен шлепер са медицинском опремом. Вриједност посланих материјалних средстава у 2019. годину износила је цца 1.156.183,00 КМ.

​Мост-Бро сваке године од свога оснивања, након завршетка календарске године прави извјештај о прикупљеним и посланим средствима у БиХ, тако је у извјештају за 2019. годину наведено да је укупна вриједност новчаних и материјалних средстава коју су Бошњаци из Данске упутили у БиХ  износила 1.409.818,00 КМ.

Висе информација о раду Мост-Бро из Данске можете наћи на линку https://www.most-bro.dk/.

Извор: Мост-Бро, Извјештај за 2019. годину.