У петак, 6.3.2020. године, у организацији Свјетског савеза дијаспоре БиХ у Сарајеву је одржан Округли сто на теме “Снага бх. жене” и “Млади БиХ – Млади дијаспоре БиХ”. Овом скупу су на позив предсједника ССДБиХ Хасана Шеховића и чланова Главног одбора ССДБиХ присуствовали у замјеник министра за људска права и избјеглице БиХ, Џевад Махмутовић и помоћник министра у Сектору за исељеништво Кемо Сарач.

На позив госпође Жељке Шећербеговић, догађају су присуствовале и чланице Удружења ПодузетницеИН. Учесница у интерактивном панелу “Снага бх. жене” била је предсједница Адиса Туфо.

Отворено је неколико веома значајних тема везано за питања о томе колико је развијена свијест бх. друштва по питању права жена и заступљености жена у извршној власти. Такођер, разговарано је о највећим изазовима с којима се жена у БиХ сусреће и на који начин је могуће остварити сарадњу и умрежавање жена у БиХ и жена у дијаспори.
У дијелу који је посвећем младима, представљено је неколико занимљивих пројеката. Између осталих, представили су се извиђачи и њихове активности, те још неколико привредних друштава и организација које су са услугама које нуде на располагању бх. дијаспори.