Денис Азабагић, професор на Роосевелт универзитету у Чикагу, Санел Реџић, предавач на Универзитету “Franz Liszt” u Weimaru, на Универзитету у Ерфурту те на Универзитету у Осијеку и Борис Тешић, предавач на Универзитету “Louis Spohr” у Каселу, су у периоду од 21.07. до 28.07.2019. године у оквиру пројекта „Дијаспора за развој“ („Д4Д“) – пројекат Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине и Владе Швajцaрске, у партнерству са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП) и Међународном организацијом за миграције (ИОМ), били предавачи на Љетној школи класичне гитаре “ПрСт” коју је организовао Омладински арт центар Тузла.

Љетна школа гитаре отворена је свечаним концертом на којем су наступили предавачи школе Санел Реџић, Борис Тешић те Цаватина Дуо у саставу Денис Азабагић и Еугениа Молинер на флаути.

На школи класичне гитаре на којој су своје знање прењели признати умјетници из исељеништва, присуствовало је 26 младих талентованих гитариста из региона и Еуропе који су свакодневно кроз индивидуалну и групну наставу усавршавали своје знање. Ова љетна школа поред индивидуалних часова са афирмисаним професорима из исељеништва младим гитаристима пружила је и  могућности за камерно музицирање, гитарски оркестар, спортске активности, дружења те одмор у природном амбијенту излетишта Злача.

На другом концерту који је уједно представљао и затварање љетне школе класичне гитаре  који се одржао у Театру Кабаре у Тузли, представили су се учесници школе који су имали прилику показати шта су то научили од свјетски афирмисаних професора класичне гитаре.