Представници Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине су у четвртак 25.07.2019. године присуствовати конференцији “Коннекто 2019 – пословна сaрадња сa дијаспором“ коју је организовао Технолошки парк ИНТЕРА Мостар заједно са суорганизаторима и партнерима.
Конференцију су обиљежиле инспиративне приче, размјена идеја и информација, дијељење искустава, дружење те успостављање пословних контаката.

Поред многобројних гостију и предавача на конференцији су уприличене двије панел дискусије на тему “Домаће предузетништво и предузетништво у дијаспори” и “Могућности сарадње са дијаспором кроз различите секторе”. У панел дискусијама су учествовали локални предузетници који су своје искуство претходно стекли ван граница Босне и Херцеговине, а сада га имплементирају у свом раду управљајући властитим фирмама у БиХ.

Пословна сарадња са дијаспором је веома значајан фактор за привредни развој БиХ па је примарни циљ овог догађаја био повезати се са подузетним и позитивним људима чији је примарни фокус садашњост и прилике које доноси будућност.

Након панел дискусија конференцију је затворио Амбасадор САД-а у БиХ Ерик Нелсон који је говорио о економији БиХ и потенцијалу бх. дијаспоре.
Поред наведеног уприличени су и “Б2Б” сусрети који су првенствено фокусирана на умрежавање и повезивање локалних предузетника и дијаспорских улагача.