У суботу, 03. августа у Доњем Вакуфу одржан 6. Међународни турнир ДИЈАБиХ#6 . Организатор турнира је  Спортски савез општине Доњи Вакуф  у сарадњи са  Кошаркашким клубом „ПРОМО-Доњи Вакуф“ и Савезом Бањалучана у Шведској. Турнир је одигран у Спортској дворани Доњи Вакуф уз учешће екипа из општине Жабаљ, Србија, Бања Луке и Доњег Вакуфа. Домаћина су представљали кошаркаши КК „Промо“ који су славили побједу на турниру.

Екипа 3 x 3 „Прома“у саставу Адмир Џихан, Исмаил Хоџић, Амер Чалук и Дино Алкић, који је уједно проглашен и најбољим играчем турнира, су у првом сусрету побједили екипу Бања Луке, а у другој утакмицу били су бољи од гостију из Жабља.

Након званичног отворења турнира, одиграна је ревијална утакмица младих селекција КК „Промо“. Снаге су одмјерили екипе  У16, у саставу : Имамовић Елвин, Беговић Мирза, Смајић Амел и Анид Дервишић , и  селекција У15 у саставу : Имамовић Елдин, Винчевић Ријад, Омерагић Фарис и Ждраловић Мухамед. Побједу су  однијели момци из екипе У16.

Ово је традиционална манифестација која се одржава у организацији Спортског  савеза општине Доњи Вакуф и Савеза Бањалучана у Шведској, и овогодишњи турнир има за циљ наставак ширења позитивне мисије повезивања наших грађана у земљи, дијаспори и региону, упознавање са другим државама, културама и народима. ДИЈАБиХ такођер промовише спортску и фeрплej игру у  овом атрактивном спортском сегменту.

И овога пута је реализована идеја да на турниру учествују четири екипе из дијаспоре, земаља региона и оба бх. ентитета. Поред самог баскет турнира, организирана је и промоција публикација и књига наших удружења у дијаспори, панел – дискусија на тему наставка и развоја међународне сарадње, уз  учешће представника Министарства за људска права и избјеглице БиХ.“