Дана 04.10.2019. године у просторијама Амбасаде Босне и Херцеговине у Ден Хагу, одржан је састанак са представницима Платформе БиХ у Краљевини Низоземској. Из Платформе БиХ састанку су присуствовали чланови Управног одбора организације на челу са предсједником Хамдијом Драгановићем.

У име Амбасаде БиХ у Ден Хагу, представнике Платформе је примила амбасадорица Мирсада Чолаковић и министар-савјетник Александар Драгичевић.

Чланови новоизабраног Управног одбора Платформе су упознали амбасадорицу да у предстојећем периоду планирају интензивирати активности ове организације, и затражили подршку Амбасаде БиХ у реализацији програмских активности у области културе – организовања промоција књига, изложби слика, одржавању манифестација обиљежавања значајних датума, а најављена је и организација скупа привредника.

Амбасадорица Чолаковић је поздравила одлучност за интензивирање активности Платформе, те додала да је Амбасда БиХ спремна, у оквирима својих могућности (кориштење простора и асистенција у одређеним приликама), подржати планиране манифестације.

Закључено је да би било веома корисно, на неке манифестације које планира организовати Платформа БиХ, позивати и званичнике Краљевине Низоземске.

Извор: Амбасада БиХ у Ден Хагу