Тридесеттрогодишњи Самир Хералић, рођени Бањалучанин који живи и ради у Бечу, примјер је да се труд и рад увијек исплате.

Са само пет година усљед немилих ратних дешавања напустио је родни град и са мајком отишао пут Беча, који ће постати град у којем ће остварити пословни успјех и доживјети неке од најљепших животних тренутака. Својом памећу, креативношћу, сналажљивошћу и упорношћу прешао је пут од представника једне аустријске фирме која производи боје и лакове до директора и власника ВиваЦолора, тренутно једне од највећих брзорастућих компанија у области продаје боја и лакова у Аустрији. Његова компанија може се похвалити и партнерством са њемачким гигантом Цапаролом.

Хералић је недавно боравио у БиХ, а одмор је искористио и за успостављање пословних контаката у БиХ, те састанке са потенцијалним партнерима.

“Добар глас далеко се чује. Захваљујући медијима који су писали о мојој позитивној причи у Бечу и Аустрији, имао сам велики број позива за сарадњу са фирмама у БиХ. Због тога сам посебно сретан, јер ми је увијек била жеља да на све начине помажем домовини. Отварање нових радних мјеста је свакако нешто што нас посебно радује. Имао сам веома угодне и конструктивне састанке са представницима фирми Нутал и Центрум Траде. Фирма Нутал се бави производњом боја, лакова и сличних производа, графичких боја и китова, а одличан домаћин био нам је технолог Кенан Хајдаревић. Драго би ми било да се наше боје производе и у БиХ, а ово је први корак ка томе. Због тога је супер да се појавила компанија Центрум Траде која има осам продајних мјеста у Бањој Луци, Градишци, Лакташима, Козарској Дубици и Добоју. Са њиховим представником Милицом Шајиновић смо разговарали о могућој сарадњи. Мојој срећи не би било краја да се већ у 2020. години на полицама широм БиХ нађу боје ВиваЦолора. Ако продаја крене из моје родне Бања Луке, то ће бити додатни успјех”, каже Самир Хералић.

Када је у питању тржиште, ВиваЦолор највише послује у Бечу, гдје има и велепродају. Фирма не производи боје, већ има неколико произвођача широм Аустрије и Њемачке који под њеном марком ВиваЦолор производе боје и лакове са свим цертификатима.

“Тренутно, осим Беча радимо и у Линзу, Гразу, а, наравно, циљ нам је ширење на цијело подручје Аустрије. У Аустрији моја фирма дјелује и као представник њемачке фирме 4ЦР, једног од водећих добављача у сектору ауторепаратуре. Ипак, мој животни пут није био тако лаган као што се чини. Имао сам тежак почетак у Аустрији, гдје је свакоме ко дође из наше земље тешко, уколико нема помоћ и почиње од нуле. Изузетно је важна квалификација за неки посао, да би га уопће могао добити и нешто зарадити и остварити. Свакако да је висококвалифицираном кадру лакше опстати и остати да живи када једном дође у Беч, јер су им примања већа”, закључује Хералић.

 

Преузето: БХДИНФОДЕСК