У организацији Амбасаде Босне и Херцеговине у Копенхагену, 13. јануара 2021. године је одржан други по реду онлине састанак са представницима бх. конзорција, који окупља пет компанија из Босне и Херцеговине, а којег предводи ВС-Тренд из Бихаћа.

Састанку су присуствовали представници пословне делегације из Босне и Херцеговине коју је предводио директор фирме ВС Тренд из Бихаћа Сабахудин Блажевић, а у име Амбасаде Босне и Херцеговине састанку су присуствовали амбасадор Емир Пољо и технички секретар Амра Аговић.

На састанку је успостављена техничко-пословна сарадња између Амбасаде Босне и Херцеговине у Копенхагену и босанскохерцеговачког пословног конзорција на челу са ВС-Тренд, који у наредном периоду треба реализовати низ значајних пројеката на подручју Краљевине Данске. Вриједност пројекта, за који је већ потписан уговор са данским партнером, износи 40 милиона еура, а планирано је ангажовање између 150 и 200 радника и стручног особља из Босне и Херцеговине.

Амбасада Босне и Херцеговине је дала свој допринос у реализацији припрема за регистрацију подружнице у Копенхагену.

Амбасадор Пољо је истакао да ће Амбасада и даље, у капацитету којим располаже, сарађивати са овом бх. компанијом, промовишући позитивне вриједности компанија из Босне и Херцеговине, како би се што успјешније представљале на пословном тржишту Краљевине Данске.

Истакао је и да сарадња подразумијева и сву подршку коју Конзуларно одјељење Амбасаде може пружити нашим грађанима који, током реализације овог пројекта, буду на привременом раду у Данској.