Босанскохерцеговачки Радио Малме, који се емитује на босанском језику, први програм је емитовао 30.11.1995. године и до данас је реализовано 1550 емисја (та емисија ће се емитовати баш 29. новембра 2020.), а до сада у програмима БХ Радио Малме учествовало је преко 3000 гостију.

У протеклих 25 година БХ Радио је учествовао у бројним хуманитарним акцијама и радо се одазивао свима који су тражили помоћ.

БХ Радио се самофинасира и ангажовање у њему је волонтерски те никада није добио било какву финансијску помоћ за свој рад (било из Шведске или БиХ).

Програм емитује сваке недjеље од 11.00 до 13.00 сати на фреквеницији 89,2 МХз – може се чути и у јужном дијелу Шведске, али и у цијелом свијету на интернету преко линка: http://tunein.com/embed/player/s9650/

Свака емисија се снима па је доступна током цијеле недjеље за слушање свима онима који је нису могли пратити програм уживо – тренутно прошлонедjељну емисију  емитовану 22. новембра заинтересирани могу слушати на линку: http://bhmedia.se/bhradio/emisije/BHR.201115.mp3

БХ Радио Малме је независни радио, основан с циљем да информише све наше људе о актуелним збивањима у домовини, Шведској и свијету, те промовише босанскохерцеговачку културу и историју. Један од важних циљева програмске политике је и афирмација успјеха наших грђана у Шведској.

Више података о неким учесницима и гостима у програму БХ Радио Малме на линку: http://bhmedia.se/bhradio/index.htm