Преузето: диаспораинвест.ба

Прича нас води у “Економик Групу”, компанију која данас у Сребреници запошљава 57 радника из локалне заједнице. У “Економик Групи” раде и Бошњаци и Срби, а младом предузетнику Бојану Ранкићу, кључни циљ је ширење производње и тржишта, због чега вјерује да само отвореним вратима за све способне и вриједне људе може развити свој бизнис у Сребреници.

“Израђујемо контејнере за међународно и домаће тржиште, упркос изазовима пандемије, долазе нам нове наруџбе, а у овом послу је најважније испоштовати задане рокове. Поред послова масовне производње и конструкције контејнера за различите употребе, радимо монтажне контејнере које правимо за посебне намјене, попут инфо-штандова и промотивних поставки, такозваних ‘поп-ап сторс’. Желимо донијети нешто ново и у урбане средине овог региона, понудити алтернативе трајним грађевинама тамо гдје не желите додатно загушити простор”, појашњава Ранкић.

Монтажни контејнери димензија 6 x 2.5 метра, са висином од 2.6 метара, раде се на челичној конструкцији, те имају улазна врата, обложен под, тенду, клима уређај и спремне електроинсталације.

„Ако то упоредите са понудама о којима се често говори у медијима када су припреме сличних објеката у питању, јасно је да заиста простора за сарадњу има, те вјерујем да ће постепено наша препознатљвост расти и на овом тржишту. Имамо своје тржиште, већ наредног мјесеца очекујемо да пребацимо прошлогодишњи промет“, додаје Ранкић.

Инвестиција “Економик Групе” је резултат доприноса дијаспоре, због чега ју је у својим развојним активностима препознао и УСАИД Пројекат “Диаспора Инвест”, који је кроз грант програм и активности техничке подршке охрабрио ширење и јачање ове компаније.

„Радимо са цијелим регионом. У нашој компанији раде људи различитих националности и вјерске припадности, те смо поносни на то што ту нема разлика и подјела. Нема веће среће од прилике да уложите новац у крај из којег водите поријекло и вјерујем да ће наша прича охрабрити и друге да уложе у Сребреницу. Сребреница жели да ради и да се развија, то можемо урадити само заједно“, закључио је Ранкић.